od Jufk » Štv 13. Nov 2008, 17:17
Takže další zkušenost s Auto Vašenda. Jelikož jsem uvěřil jejich doměnce o oleji v chladiči a sám jsem našel trochu šlemu v dolévací nádržce nechal jsem si vyměnit to těsnění pod hlavou. Nejprve mi odhadli cenu na 5 000,- ,ale to bylo jen tak mezi řečí, no a taky mi doporučily výměnu horního uložení tlumiče jelikož mi tam něco stále cvaká a při otáčení volantem se ozývá cvakání taky. Odhad 2 000,- na jednu stranu jen za materiál. No bomba. Když jsem jim tam auto dával a sepisovali jsme závady tak se přijímací technik ošíval při zmínce ceny 5 000,- za hlavu a to mně mělo varovat. Auto si tam nechali dva dny a druhý den mi volali hodinu před zavřením takže jsem letěl jak blázen s vidinou opraveného auta. Cena 9 200,- mi dávala tušit těsnění pod hlavou a obě uložení tlumičů. V servisu na mne, ale čekalo překvapení. Bylo uděláno poze těsnění pod hlavou, výplach systému,gufera a nový olej s filtrem, který byl starý asi půl roku. Největší položka byla za práci 5 000,- a 12 hodin. No nevím.
Každopádně si myslím že cena za práci 400,- Kč za hodinu bez DPH je dost jelikož nejsou až tak vellký servis. Dokonce ani při předávání auta nevypisují protokol s udanými kilometry a stavem paliva, neprohlíží si auto jestli nemá nějaké vady, které bych pak mohl chtít po nich uhradit a já nemá žádný doklad o tom, že auto jsem nechal skutčně u nich. Požadované opravy přijímací technik pouze zapisuje rukou do nějakého formuláře. V tomto směru docela zklamání.
Samotná práce se zdá být kvalitní nikde nic neteče, nejsou problémy s tím na co sáhly a chování motoru se trochu zlepšilo. Brzdy a silentbloky, které mi taky dělali jsou taktéž v popřádku. Jednání mají příjemné a snaží se poradit a pomoc.
Takže můj závěr : investovat během měsíce 16 000,- do oprav se mi fakt zajídá a tak budu hledat ještě dál. Kdyby někdo měl nějaký tip na servis v Praze se kterým má dobré zkušenosti dejte vědět. Docela by mně zajímaly zkušenosti s p. Schicem z Nučic. Protože to uložení tlumičů by mně u Vašendy vyšlo na dalších cca 6 000,-.
Stříbrná Break 1,4 ,X1 ,s modrou kapotou