od Hubi » Uto 17. Mar 2009, 9:46
Pro pořádek o německých předpisech sem dávám tento příspěvek, myslim, že moc lidí tady u nás o tom neví, tak aby to někoho, kdo plánuje jet někam do německa, nezaskočilo.
V Německu na některých úsecích, převážně ve městech, mají, že musíte mít na autě označené jeho emisní limity, tyto úseky jsou údajně označeny a na netu by měla být mapa, kde jsou vyznačené, ještě se mi ji ale nepodařilo najít. Je to pod pokutou. Údajně s autem o vyšších limitech nemůžete třeba do centra Berlína. Včera jsem si nechal vystavit tzv. Eco Plaketu na svoji Xsarušku, protože semtam jezdíme do Drážďan a nerad bych, aby mě tam pak někdo peskoval či vypisoval pokutu na nějaká ty eura. Nevim, kde všude je vystavují, ale vím, že v Děčíně je to DC Auto (škodovka u Kauflandu). Ta legrace stojí 300 kaček českých, v servisu zkouknou emise ve velkém techničáku, zapíší vydání plakety do PC, napíší na ni spzetku jako na dálniční známku a je to. Proces trvá pár minut. Vysolíte prašule a můžete jít.
- Prílohy
-
- DSC01035.JPG (23.22 KiB) Zobrazené 16584 krát
Citroën Xsara II break, 1.6 16V EXCLUZIVE, r.v. 2001
Peugeot 807, 2.0 HDI 100kW, EXCLUZIVE, r.v. 2007
Citroën Xsara II liftback, 1.6 16V CHRONO, r.v. 2003 - stále u našeho domu, pane říká tatíkovi